08:57:40    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 maart 2014 22:59 uur

Hertelling stemmen van de baan

Hertelling stemmen van de baan

De Boxtelse gemeenteraad heeft dinsdagavond unaniem genoegen genomen met de mededeling van burgemeester Mark Buijs dat hij beter had moeten communiceren over de verschillen tussen de voorlopige en definitieve stembusuitslagen in Boxtel. De fractie Balans trok haar verzoek tot hertelling van stemmen in, nadat de burgemeester had verzekerd dat er geen onrechtmatigheden waren geconstateerd.

Bij het doorbellen van de resultaten zijn woensdagavond na het sluiten van de stembussen fouten gemaakt. Maar uiteindelijk klopten wel alle processen-verbaal die werden opgemaakt door de stembureaus. ,,Alleen in De Kloosterhof ontbraken drie stembiljetten en dat was aanleiding voor de hertelling op vrijdagochtend”, meldde burgemeester Buijs tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad in oude samenstelling.

Buijs bleef erbij dat Balans, INbox en Combinatie95 op basis van deze hertelling er elk één stem bij hebben gekregen, waardoor de kiesdeler veranderde en INbox haar derde raadszetel moest afstaan aan Combinatie95.

De andere verschillen die Brabants Centrum zondag aan het licht bracht tussen de voorlopige en definitieve stembusresultaten hadden volgens de burgemeester uitsluitend betrekking op het foutief doorbellen op woensdagavond. Alle fracties namen genoegen met die uitleg.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro EmielTechniek Filipe Podium Boxtel Huidtherapie Remax-optimus TopSlank Olieenzo Toverboom Elan Bikes support Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel