14:13:11    dinsdag, 26 mei 2020
brabants centrum logo
Maandag, 22 september 2014 11:53 uur, laatst gewijzigd op 22 september 2014 11:55 uur

Herstel kades Essche Stroom

Herstel kades Essche Stroom

Op de foto: Op diverse plekken is zand weggespoeld uit de kades langs de Essche Stroom. (Foto: Waterschap De Dommel).

De Liempdse aannemer Jan van den Boomen gaat binnenkort aan het werk om de kades van de Essche Stroom in Esch te herstellen. Op diverse plekken is zand uit de waterkeringen weggespoeld.

Waterschap De Dommel werkt al jaren aan de herinrichting van de Essche Stroom. Het traject bij Halsche Beemden is gereed, bij landgoed Bleijendijk in Vught is de aannemer nog volop aan het werk. Voor de herinrichting in en rond Esch wordt momenteel een plan gemaakt. Als onderdeel daarvan zijn inspecties uitgevoerd naar de kades en daarbij bleek dat op diverse plekken zand is weggespoeld uit de kades. ,,We willen echter niet wachten op de uitvoering van het plan en gaan de slechte plekken op korte termijn herstellen”, aldus projectleider Hans Koekkoek.

De werkzaamheden vinden plaats op het traject tussen kasteel Nemerlaer en de rijksweg A2 bij Beukenhorst en beginnen naar verwachting eind september, afhankelijk van het weer en de waterstanden in de Essche Stroom. De direct aanwonenden hebben daarover een brief ontvangen. De slechte plekken in de kade worden met klei aangevuld en hersteld. De aan- en afvoer van materieel en klei vindt zoveel mogelijk plaats via de kade. De werkzaamheden duren naar verwachting enkele weken.

Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken wordt gewerkt met kleine graafmachines. De wandelroutes over de kade zijn tijdens het werk tijdelijk gestremd. Dit wordt ter plekke aangegeven. In de meeste gevallen is de route langs de andere zijde van de Essche Stroom wel open, meldt het waterschap.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support TopSlank Alfa Doornmalen electro buisman optiek EmielTechniek Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Geerts advies Olieenzo Toverboom Beleef Boxtel