09:31:46    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 10 maart 2014 09:03 uur, laatst gewijzigd op 10 maart 2014 09:04 uur

Heg en bomen in Dommelbimd

Heg en bomen in Dommelbimd

Op de foto: Stichting Dommelbimd is een burgerinitiatief waarvoor certificaten kunnen worden gekocht. Eerder dit jaar kocht de plaatselijke vogelwerkgroep zo'n eigendomsbewijs. (Foto: Peter de Koning).

De Boxtelse stichting Dommelbimd gaat zaterdag 15 maart met vrijwilligers een vlechtheg planten. Bovendien gaan alle certificaathouders van het burgerinitiatief fruitbomen planten in het 6,5 hectaren omvattende natuurgebied tussen kasteelpark Stapelen, het Jacob-Roelandslyceum en de Eindhovenseweg.

De Stichting Dommelbimd is blij dat een jaar na de officiële start al een tastbaar begin gemaakt kan worden met de inrichting van het natuurgebied. Met toestemming van de huidige eigenaar Brabants Landschap en met medewerking van de heggenvlechtgroep en de hoogstambrigade worden zo’n 75 meter vlechthaag en 18 hoogstamfruitbomen aangeplant.

Het Jaarplan 2014 van de stichting is er op de eerste plaats op gericht om het benodigde geld te verzamelen. Het gaat om een bedrag van nu nog bijna 100.000 euro voor de aankoop, inrichting en beheer van het gebied. Daarvoor moet de stichting dit jaar vol aan de bak en heeft zij een aantal bijzondere acties in petto.

Dommelbimd hoopt dat deze acties ertoe bijdragen dat burgers en bedrijven het goede voorbeeld zullen volgen van de vele mensen die tot nu toe al een (groeps)certificaat hebben gekocht. ,,Alleen dan kan de toekomst van dit unieke natuurgebied veiliggesteld worden”, zo zeggen de initiatiefnemers.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Remax-optimus buisman optiek Geld en Makelaardij Toverboom Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel EmielTechniek Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo TopSlank Meubelmakerijdenberg Filipe Elan Bikes support