02:46:37    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 01 november 2013 11:50 uur, laatst gewijzigd op 01 november 2013 16:12 uur

Handen uit de mouwen in natuur

Handen uit de mouwen in natuur

Op de foto: Ook vorig jaar werd hard gewerkt in natuurgebied De Geelders tijdens de landelijke Natuurwerkdag. (Foto: Peter de Koning).

Op meer dan driehonderd locaties verspreid over heel Nederland gaan vrijwilligers zaterdag 2 november op pad om in de natuur te werken. Tijdens deze Natuurwerkdag wordt ook gewerkt in natuurgebied De Geelders in Liempde en aan de Kempseweg in Boxtel. De geplande activiteit bij de Huisvennen in de Kampina gaat niet door vanwege het geringe aantal aanmeldingen. 

In natuurgebied De Geelders worden bomen gezaagd onder begeleiding van de Natuurwerkgroep Liempde en de heem-natuurgroep Sint-Oedenrode. Er is koffie en thee en na afloop een kop soep. De werkzaamheden zijn geschikt voor personen vanaf 12 jaar. Het verzamelpunt is aan de Kasterensestraat 23 in Liempde om 09.00 uur. De werkzaamheden duren tot ongeveer 12.30 uur.

Ook bij de Huisvennen in natuurgebied Kampina zouden dennen worden gezaagd, maar Ad van de Langenberg van Natuurmonumenten laat weten dat de activiteit niet doorgaat. ,,Er hebben zich helaas geen vrijwilligers gemeld."

De werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel gaat aan de slag aan de Kempseweg 7a in Boxtel. Daar wordt een aantal wilgen geknot. Iedereen is tussen 09.00 en 12.00 uur welkom om een handje te komen helpen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Geerts advies EmielTechniek Doornmalen electro Geld en Makelaardij Olieenzo TopSlank Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Filipe