08:07:18    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 13 maart 2014 16:04 uur, laatst gewijzigd op 13 maart 2014 16:16 uur

Haaren wint innovatieprijs

Haaren wint innovatieprijs

Op de foto: Juryvoorzitter Johan van den Hout met de prijswinnaars. Van links naar rechts: Eric van den Dungen en Ad van de Ven van de gemeente Haaren, Pieter Verschure en John Dictus. (Foto: Monique Frencken).

De gemeente Haaren werd tijdens het Schoon Water Symposium in 's-Hertogenbosch gekozen als winnaar van de Innovatieprijs 2014. De jury koos de aanpak van de gemeente rondom chemievrije sportveldenbeheer als beste innovatie. Gedeputeerde Johan van den Hout, de juryvoorzitter, reikte de prijs uit aan wethouder Eric van den Dungen.

Schoon Water voor Brabant is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, Brabant Water, ZLTO, stichting Duinboeren en de Brabantse waterschappen. Het is een stimuleringsproject om het grond- en oppervlaktewater schoon te houden.

De jury roemde vooral de gedeelde verantwoordelijkheid en samenwerking bij de aanpak van de gemeente Haaren. Zo zijn inwoners via sportverenigingen nauw betrokken bij het onderhoud van de velden, waardoor ze bewust worden van de kracht van chemievrij beheer en de bescherming van het water in eigen gemeente. Haaren won een geldprijs van 2.500 euro. Meer informatie: www.schoon-water.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Filipe Toverboom Geerts advies Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Remax-optimus Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank