20:58:42    zondag, 16 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 04 juli 2013 21:30 uur, laatst gewijzigd op 04 juli 2013 21:32 uur

Haaren kiest nieuwe burgemeester

Haaren kiest nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Haaren heeft donderdag Jeanette Zwijnenburg voorgedragen als nieuwe burgemeester. De voordracht werd aangenomen, maar was niet unaniem. De VVD stemde tegen.

Een vertrouwenscommissie heeft gesprekken gevoerd met diverse kandidaten en oordeelde dat Zwijnenburg goed bij de gemeente Haaren zou passen. Elf raadsleden waren het hier mee eens, twee VVD-raadsleden echter niet. Opmerkelijk is dat Zwijnenburg thans lid is van Provinciale Staten namens de VVD. Fractievoorzitter Ton van de Ven benadrukte echter dat de politieke achtergrond geen rol speelde bij zijn beslissing. ,,Dat had een andere reden die ik voor mezelf wil houden.”

Zwijnenburg is 56 jaar en woonachtig in Woudrichem. Ze is voorzitter van de commissie Integriteit van de provincie Noord-Brabant en vice-voorzitter van de VVD-fractie van de Provinciale Staten. De beëdiging van de nieuwe burgemeester zal waarschijnlijk op 23 oktober plaatsvinden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Filipe TopSlank Olieenzo Remax-optimus Toverboom Geld en Makelaardij Geerts advies buisman optiek