13:46:42    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 07 juni 2014 16:07 uur, laatst gewijzigd op 09 juni 2014 09:18 uur

Grote controle langs A2 Liempde

Grote controle langs A2 Liempde

Parkeerplaats Ooiendonk langs de rijksweg A2 bij Liempde vormde vrijdagavond vanaf ongeveer half tien tot zaterdagochtend 04.00 uur het decor voor een grootschalige verkeerscontrole. De politie werkte hierbij samen met de Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).

Verschillende automobilisten werden aanvankelijk van de weg geplukt, maar later ging de snelweg in z'n geheel dicht en werd iedereen aan een inspectie onderworpen. Behalve een gerichte controle op alcohol- en drugsgebruik tijdens het rijden werd volgens de politie gelet op allerlei zaken die gevaar opleveren in het verkeer, waaronder verboden wapenbezit. Ongeveer tachtig mensen werkten aan de actie mee; de vrijwillige politie zette vijfentwintig medewerkers in.

Honderden automobilisten moesten de controle ondergaan. Ruim dertig bekeuringen werden uitgeschreven voor diverse overtredingen zoals het rijden op kale banden, niet voeren van adequate verlichting, verlopen APK of het rijden zonder verzekering, Bij een bestuurder troffen de controleurs een mes in de wagen aan, dat in beslag genomen werd, terwijl een 54-jarige man uit ’s-Hertogenbosch zijn rijbewijs moest inleveren omdat hij veel te hard reed.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Toverboom Olieenzo Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie buisman optiek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek Doornmalen electro Remax-optimus Beleef Boxtel Filipe