15:21:52    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 06 oktober 2011 14:13 uur, laatst gewijzigd op 06 oktober 2011 14:20 uur

Graven, graven, almaar graven

Graven, graven, almaar graven

Op de foto: In het wijkparkje aan de Hendrik Verheeslaan wordt een retentievijver gegraven om straks overtollig regenwater op te vangen. (Foto: Albert Stolwijk).

Het houdt maar niet op. Op diverse plekken in Boxtel-Oost bepalen graafmachines en ander groot materieel van aannemingsbedrijven het straatbeeld. Het heeft allemaal te maken met water: zowel de bestrijding van grondwateroverlast als verfraaiing van de blik op de Dommel staan centrall.

In het Oosterpark aan de Hendrik Verheeslaan wordt een retentievijver gegraven als onderdeel van het grootscheepse drainageproject in opdracht van het gemeentebestuur. Daarvoor worden ook op veel plekken in de wijk grote pijpen in plantsoenen gegraven voor een betere afwatering. Na vier decennia wateroverlast moet het eindelijk droog worden in de kruipruimtes van woningen in de grootste wijk van Boxtel.

Daarnaast wordt volop gewerkt aan het mooier maken van water. Daarvoor is Waterschap De Dommel volop actief. Deze week is in de rivierbochten ter hoogte van De Strodekker en De Klapwaker het tracé van fiets- en wandelpad De Lange Loop een stukje verlegd. Bovendien is een deel van de Dommeloever afgegraven tot een meer glooiend talud.

Eerder werden al de voorbereidingen getroffen voor een vissteiger en een uitstapplaats voor kanoërs. Later volgt ook nog een voetgangersbrug bij De Kaarsenmaker. Allemaal bedoeld om de Dommel meer beleefbaar te maken voor passanten.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Beleef Boxtel buisman optiek Alfa Filipe Olieenzo Meubelmakerijdenberg TopSlank Doornmalen electro Geerts advies Remax-optimus Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom EmielTechniek