14:11:21    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 25 oktober 2011 17:06 uur, laatst gewijzigd op 25 oktober 2011 17:23 uur

Gratis tanken... voor elektroauto's

Gratis tanken... voor elektroauto\'s

Op de foto: Bij de praktijk van Fysio-Team aan het Breukelsplein staat een van de drie nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's. (Foto: Henk van Weert).

Op drie plekken heeft de gemeente Boxtel palen geplaatst waar mensen de accu van hun elektrische auto gratis kunnen opladen. Wethouder Peter van de Wiel neemt de eerste vrijdag 28 oktober om 11.00 uur officieel in gebruik. Dat gebeurt bij het oplaadpunt aan de Mgr. Bekkersstraat.

Eigenaren van elektrische voertuigen kunnen voortaan niet alleen aan de Mgr. Bekkersstraat, maar ook op het Breukelsplein en de Keefheuvel in Liempde hun voertuigen bijladen. Eerder werd op particulier initiatief al een oplaadpunt gerealiseerd bij oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg.

Het initiatief maakt deel uit van een pilotproject van de Stichting E-laad.nl, een samenwerking van Nederlandse netbeheerders. De stichting plaatst en onderhoudt de palen en levert gratis groene stroom. De gemeenten stellen parkeerplaatsen ter beschikking. ,,Doel van het project is onder andere het ’kip/ei-verhaal’ in het elektrisch vervoer op te ossen. Zonder laadpalen komen er geen voertuigen en zonder voertuigen geen infrastructuur voor het laden. Met de laadpalen is een begin gemaakt”, stelt een woordvoerster van de gemeente Boxtel.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Filipe Toverboom Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Alfa Remax-optimus TopSlank Beleef Boxtel Geerts advies Olieenzo Elan Bikes support EmielTechniek buisman optiek