12:44:32    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 09 april 2012 17:12 uur, laatst gewijzigd op 12 april 2012 11:28 uur

Goede sfeer bij Boeremèrt

Goede sfeer bij Boeremèrt

Op de foto: In het voormalige Patronaat aan de Keefheuvel was tijdens de Boeremèrt een klaslokaal ingericht uit de tijd van Ot en Sien. (Foto: Peter de Koning).

De veertigste editie van de Boeremèrt in het centrum van Liempde had het weer niet echt mee; het was fris met af en toe een regenbui. Dit mocht de pret echter niet drukken. Duizenden bezoekers kwamen op het evenement af.

Ook dit jaar was er weer spekstruif, snert, worstenbrood, zult en oud-Hollandse snoep te koop. Ook konden bezoekers langs de kramen struinen en kijken naar oude ambachten, zoals kantklossen, mandenvlechten en kaas maken. De organisatie had een aantal nieuwe elementen aan het evenement toegevoegd. Zo liep de rij met stands dit jaar door tot aan de Keefheuvel.

Aan het einde van deze straat had heemkundestichting Kèk Liemt in het voormalige Patronaat (jongensschool) een fototentoonstelling ingericht van veertig jaar Boeremèrt. Daarnaast was er in het gebouwtje een klaslokaal ingericht uit de tijd van Ot en Sien. Kroontjespennen, inktlapjes en oude lessenaars waren aanwezig. Op drie momenten gaven een non en een strenge schoolmeester les in lezen en schrijven aan een paar meisjes met traditionele kleding en vlechtjes in het haar.

Joachim Rodenkirch, burgemeester van Wittlich, was met zijn gezin te gast op de Boeremèrt. Burgemeester Frank van Beers reikte samen met Rodenkirch de prijzen uit voor beste kraam, meest originele activiteit en fraaiste uitdossing. Het komische duo Lelle & Belle nam de prijs voor beste kraam in ontvangst. Zij hadden tientallen kleurige doosjes uitgestald en brachten de producten volgens de jury op een leuke manier aan de man.

De ouderwetse drukkerij, die voor het publiek bierviltjes op naam maakte, mocht de oorkonde voor meest originele activiteit in ontvangst nemen. Ad van Schijndel kreeg de prijs voor fraaiste uitdossing. Hij was omroeper tijdens de Boeremèrt en liep de hele dag met ouderwetse megafoon rond om het publiek te attenderen op leuke optredens.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Olieenzo Filipe Beleef Boxtel Geerts advies EmielTechniek Remax-optimus Huidtherapie Toverboom Doornmalen electro Alfa buisman optiek Podium Boxtel TopSlank Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht