11:54:10    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 08 juli 2013 15:00 uur, laatst gewijzigd op 08 juli 2013 16:08 uur

Goede prestatie De Kort in etappe

Goede prestatie De Kort in etappe

Op de foto: Koen de Kort bezet de 176e plek in het klassement van de Tour de France. (Foto: Albert Stolwijk).

De Liempdse Tourrenner Koen de Kort heeft zondag de tweede bergetappe van de Tour de France goed doorstaan. De rit van Saint-Girons naar Bagnère-de-Bigorre was voor de renner een race tegen de klok. Hij eindigde als 146e op 26 minuten en 20 seconden van etappewinnaar Dan Martin.

De etappe van 168,5 kilometer noemde De Kort na afloop ’behoorlijk afzien’. In de achterhoede werd een ware strijd tegen de klok gevoerd. Het tempo lag volgens de Liempdse renner erg hoog omdat er veel aanvallen werden ingezet. De renners mochten ongeveer een half uur verliezen op de etappewinnaar. De Kort finishte uiteindelijk op ruim 26 minuten afstand en was daar tevreden mee.

Na afloop van de etappe vertrokken de renners per vliegtuig naar Saint-Nazzaire waar maandag 8 juli een dag werd gerust. Dinsdag 9 juli staat een etappe van 197 kilometer van Saint-Gildas-des-Bois naar Saint-Malo op het programma. De Kort neemt momenteel positie 176 op de ranglijst in.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Huidtherapie Filipe Geld en Makelaardij Doornmalen electro Geerts advies Elan Bikes support Remax-optimus Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank buisman optiek Toverboom Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel