16:39:19    vrijdag, 28 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 25 november 2012 09:23 uur, laatst gewijzigd op 27 november 2012 13:51 uur

Gildenbonds tweede op concours

Gildenbonds tweede op concours

Op de foto: De Gildenbondsharmonie in actie tijdens het jaarlijkse muziekconcours in theater De Schalm te Veldhoven.

Onder leiding van dirigent Sander Teepen behaalde de Gildenbondsharmonie zaterdagavond tijdens het jaarijkse concours van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen in Veldhoven een eerste prijs. Met een puntentotaal van 87.75 eindigde het orkest op de tweede plaats in het klassement, achter Koninklijke Harmonie Deurne.

Van de twaalf concoursdeelnemers op zaterdag kwamen er vijf uit in de hoogste afdeling, de eerste divisie. De Koninklijke Harmonie Deurne behaalde op de eerste wedstrijddag meer dan 90 punten en kreeg daarmee als enige het predicaat 'Lof der jury' toebedeeld. Achter de Gildenbondsharmonie eindigden achtereenvolgens Sint-Gregorius Haaren (86.50), L'Union Bladel (83.50) en Volksvlijt en Volksvermaak Waspik (81.92).

In de lagere afdelingen behaalden van de zeven orkesten er slechts twee een eerste prijs, waaronder harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt dat in de derde divisie 81.08 punten scoorde. Zondag 25 november krijgt het bondsconcours in theater De Schalm te Veldhoven een vervolg en laten zich nogmaals elf orkesten beoordelen door de jury.  

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Toverboom buisman optiek Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen TopSlank Geerts advies Doornmalen electro Geld en Makelaardij Remax-optimus Beleef Boxtel