21:17:16    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 23 november 2012 14:41 uur, laatst gewijzigd op 23 november 2012 15:09 uur

Gildenbonds naar muziekconcours

Gildenbonds naar muziekconcours

Op de foto: De Gildenbondsharmonie is een van de twaalf orkesten die zich komen weekeinde in de hoogste afdeling laten beoordelen in het Veldhovense theater De Schalm. (Archieffoto: Gerard Schalkx).

De Gildenbondsharmonie verdedigt zaterdag 24 november de Boxtelse kleuren tijdens het jaarlijkse concours van de provinciale muziekbond. De 63 muzikanten betreden om 16.30 uur het concertpodium van theater De Schalm in Veldhoven om zich te laten beoordelen in de eerste divisie.

Samen met de Gildenbondsharmonie treden nog vier muziekkorpsen zaterdag aan in de hoogste afdeling. Een dag later treden nog eens vier orkesten in deze divisie voor het voetlicht. Een van de deelnemers aan het Veldhovense concours is de Koninklijke Harmonie Deurne, waarmee de Gildenbonds afgelopen zaterdag een uitwisselingsconcert hield in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Beide orkesten vertolkten hier onder meer verplichte concourswerk Dis-tensions-diS en lieten volgens woordvoerder Bert Pijpers horen goed voorbereid te zijn. De laatste voorbereidingen, gisteren tijdens de repetitie, verliepen ontspannen, meldt het orkest via Facebook.

Wie de Boxtelse muzikanten wil aanmoedigen in De Schalm kan meereizen met de touringcar die om 13.45 uur vertrekt vanaf de Tijberzaal. Naar verwachting is de bus rond 22.00 uur weer terug bij het clublokaal van de Gildenbonds aan de Baanderherenweg.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Remax-optimus Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Filipe buisman optiek EmielTechniek Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Podium Boxtel TopSlank Café zaal Kloosterzicht