01:56:14    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 16 november 2011 17:14 uur, laatst gewijzigd op 16 november 2011 17:15 uur

Geweldsdelict bij De La Salle

Geweldsdelict bij De La Salle

De politie heeft dinsdagmiddag een 35-jarige Bosschenaar en zijn 54-jarige vader, eveneens afkomstig uit 's-Hertogenbosch, aangehouden in verband met een geweldsincident dat zondagavond bij orthopedagogisch instituut De La Salle aan de Schijndelseweg heeft plaatsgevonden. De oudste verdachte werd thuis en de jongste op het politiebureau aangehouden.

Vanuit de jeugdinstelling was zondagavond bij de politie gemeld dat een jongen was weggelopen. De jongen was daar door Bureau Jeugdzorg, die ook de ouderlijke macht over hem heeft, geplaatst. Na een korte zoekactie vonden de agenten de jongen en brachten hem terug.

Toen begeleiders met de opstandige jongen in gesprek waren, verschenen een aantal familieleden, waaronder zijn vader en opa. Zij wilden hem kost wat kost meenemen en waren volgens de politie niet voor reden vatbaar. Toen de twee aanwezige agenten probeerden hen tegen te houden, werden zij door een fysieke overmacht van familieleden met geweld aan de kant gezet.

De familieleden namen de jongen mee, waarbij ze begeleiders bedreigden. De directie van de jeugdinstelling deed aangifte van het ontrekken van een minderjarige aan het gezag en geweld tegen het personeel. De vader en opa van de jongen zijn in verzekering gesteld. De jongen is weer terecht en tijdelijk elders ondergebracht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus TopSlank Meubelmakerijdenberg Filipe Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo EmielTechniek Huidtherapie Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Podium Boxtel