08:42:03    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 28 maart 2014 15:32 uur, laatst gewijzigd op 28 maart 2014 15:34 uur

Geslaagde bijeenkomst over zorg

Geslaagde bijeenkomst over zorg

Op de foto: Ad van den Brand organiseerde woensdag een bijeenkomst over de toekomst van ouderen in Boxtel.

Boxtelaar Ad van den Brand organiseerde woensdag een eerste bijeenkomst over het thema ’Ouderen en wonen, welzijn en zorg’. Vijftig belangstellenden bezochten de informatieavond in Sint-Ursula.

Duidelijk werd dat er in Boxtel veel kansen en mogelijkheden liggen die verder onderzocht kunnen worden, waarbij samenwerken met bestaande organisaties voor de hand ligt. Alle deelnemers werd gevraagd verder na te denken over het onderwerp en hun ideeën over het in eigen regie organiseren van wonen, zorg en welzijn vanuit hun specifieke situatie bij een volgende bijeenkomst met elkaar te delen.

De bezoekers drongen aan op een vervolgbijeenkomst waarbij ook praktische afspraken gemaakt kunnen worden voor de verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld kleinschalige woonzorgprojecten in bestaande gebouwen of nieuwbouw. Daarnaast kan gekeken worden of er in samenwerking met de gemeente zogenaamde zorgcirkels op wijkniveau kunnen worden georganiseerd waarbij ook gedacht wordt aan het oprichten zorgcoöperaties. Initiatiefnemer Van den Brand was blij verrast door de grote opkomst en de levendige discussie die na zijn presentatie ontstond. ,,Ook in Boxtel nog veel kansen liggen voor de ontwikkeling van maatwerk op het gebied van wonen en zorg", aldus de Boxtelaar.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Filipe Huidtherapie Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht buisman optiek TopSlank Doornmalen electro Geld en Makelaardij