13:16:38    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 02 juni 2014 14:37 uur, laatst gewijzigd op 02 juni 2014 14:37 uur

Gemonde krijgt eerste AED

Gemonde krijgt eerste AED

De Geerts Adviesgroep aan de Dorpstraat 13 in Gemonde heeft een AED in een buitenkast aangeschaft en beschikbaar gesteld voor hulpverlening in de directe omgeving. Dit gebeurde in samenwerking met de stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel. Hierdoor is de AED 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar voor hulpverleners.

De Geerts Adviesgroep ziet volgens Alwien Geerts het belang in van het voor de buurt beschikbaar stellen van een AED. In geval van een hartstilstand kan nu na een melding bij 112 het apparaat ingezet worden. Reanimatie en inzet van een AED binnen zes minuten is volgens Geerts van essentieel belang.

De overlevingskansen van het slachtoffer worden daardoor aanzienlijk verhoogd. Daar de aanrijtijden van de ambulance circa twaalf minuten bedragen, is het van belang om een dekkend netwerk te hebben van hulpverleners en beschikbare AED’s om binnen die zes minuten hulp te kunnen verlenen.

De AED wordt 25 juni officieel in gebruik genomen door burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel. Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 5 juni.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank buisman optiek Geld en Makelaardij EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geerts advies Toverboom Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Filipe Podium Boxtel Elan Bikes support Remax-optimus Alfa