17:39:29    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:34 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:35 uur

’Gemonde gastvrij voor vogels en insecten’

’Gemonde gastvrij voor vogels en insecten’

Op de foto: Vrijwilliger Jan Leuverink van de Sint-Lambertusschool bekijkt samen met leerlingen van groep 6 een nestkastje. (Foto: Albert Stolwijk).

Groep 6-leerlingen van de Sint-Lambertusschool in Gemonde hebben woensdag 30 maart met veel enthousiasme en zichtbaar plezier de zelfgemaakte nestkasten en de gekochte insectenhotels opgehangen rondom het schoolgebouw en in de nabijgelegen pastorietuin. Ze kregen daarbij assistentie van hun leraren én twee plaatselijke winnaars van een groene handdruk, Martin Bressers en Bert Schellekens.

Ook de Sint-Lambertusschool kreeg eerder een groene handdruk uit handen van wethouder Ed Mathijssen van de gemeente Sint-Michielsgestel. Die kreeg de basisschool voor de inzet voor verbetering van de biodiversiteit binnen de gemeente. De handdrukken worden uitgereikt door de Duurzame Driehoek, het samenwerkingsverband van gemeenten, waterschappen en de provincie Noord-Brabant.

Groep 6a en 6b van de Gemondse basisschool maken elk jaar nestkasten voor vogels als de koolmees, pimpelmees, huismus en zwarte roodstaart. Deze kasten krijgen een plaatsje vlakbij de huizen van de leerlingen, de school en in de pastorietuin. Kinderen voeren controles uit en de resultaten worden bijgehouden op de schoolwebsite www.lambertusgemonde.nl.

Met het geld (350 euro) dat de school kreeg voor het ontvangen van de groene handdruk, heeft de Gemondse basisschool het project uitgebreid met de aanschaf van de insectenhotels. ,,Met het nestkastenproject dragen de leerlingen van de groepen 6 bij aan de biodiversiteit in hun dorp en de natuur in het algemeen”, liet leerkracht Wim Verhoeven woensdag 30 maart weten.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 31 maart.

Auteur: STEFAN LATIJNHOUWERS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Meubelmakerijdenberg Geerts advies Remax-optimus Huidtherapie Podium Boxtel Filipe TopSlank Beleef Boxtel Toverboom Olieenzo Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek