16:26:42    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 29 mei 2011 13:50 uur, laatst gewijzigd op 29 mei 2011 13:53 uur

Gemeentevijver als vuilnisbelt...

Gemeentevijver als vuilnisbelt...

De veelbesproken gemeentevijver aan de Mgr. Bekkersstraat in hartje Boxtel is momenteel meer een vuilnisbelt dan een beeldbepalend groenelement.

Vorige week werd door medewerkers van Waterschap De Dommel blauwalg in de vijver geconstateerd. Voorbijgangers worden daarvoor met borden gewaarschuwd. Het water oogt vies groen en troebel, de meeste Boxtelse eenden lijken er niet meer te willen zwemmen.

Wie de vijver zondagochtend zag, kon constateren dat de waterpartij vooral dienst doet als stortplaats van afval. Naast ontelbare frietzakjes, blikjes en flesjes drijft er een winkelwagentje van een supermarkt in het water, net als een (gestolen?) fiets. Geen reclame...

De gemeentevijver vormde eerder dit jaar met de oude boomgaard de inzet van een verhit debat over parkeren in Boxtel. Het gemeentebestuur wilde de vijver en de boomgaard inruilen voor een 'groene' parkeerplaats met 140 plekken voor auto's. Dat plan wekte veel verzet en ging - voorlopig - van tafel. (Foto: Marc Cleutjens)

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Filipe Huidtherapie Toverboom Remax-optimus Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Podium Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht TopSlank