16:27:53    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 17 mei 2013 12:53 uur, laatst gewijzigd op 17 mei 2013 12:55 uur

Gemeente Boxtel lanceert zonatlas

Gemeente Boxtel lanceert zonatlas

Op de foto: Op verschillende woningen in Boxtel werden de afgelopen tijd zonnepanelen geplaatst, zoals op het dak van deze huurwoning van woonstichting Sint-Joseph aan de Berkengaard. (Foto: Peter de Koning).

De gemeente Boxtel lanceert vrijdag 24 mei op de weekmarkt een zonatlas. Op deze website kunnen Boxtelaren zien of hun dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

De atlas houdt rekening met de hoogte van gebouwen, bomen, oppervlakte van het dak, hellingshoeken en de hoeveelheid. Ook kan er op de website worden berekend hoe lang de terugverdientijd is van de investering. Wethouder Peter van de Wiel geeft op de weekmarkt een demonstratie om te laten zien waarvoor zonne-energie gebruikt kan worden. Zo maakt hij zijn entree op de markt met een wagentje dat rijdt op deze vorm van energie.

Bezoekers kunnen op de markt vragen stellen over de zonatlas en meteen de website bekijken. Ook vertegenwoordigers van het Klimaatverbond Nederland, de Energie Coöperatie Boxtel en Helicon opleidingen zijn aanwezig.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie buisman optiek Meubelmakerijdenberg Toverboom Filipe EmielTechniek Podium Boxtel Doornmalen electro TopSlank Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Olieenzo Beleef Boxtel