13:58:46    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 09 november 2012 12:26 uur, laatst gewijzigd op 10 november 2012 15:44 uur

'Geheime' nota nu toch openbaar

\'Geheime\' nota nu toch openbaar

UPDATE - De gemeente Boxtel heeft het rapport 'Het bestuursrechtelijk netwerk', over een onderzoek naar de samenwerking met adviesorganen, tóch openbaar gemaakt. Eerder deze week maakte B. en W. bekend de resultaten vertrouwelijk te willen houden. Enkele raadsfracties maakten daartegen bezwaar.

,,Doel van het rapport en deze discussie is steeds geweest om met het oog op de toekomst, de samenwerking te evalueren en waar nodig aan te passen en te verbeteren", meldt het college van B. en W. in een persverklaring. Uit de kritiek van met name oppositiepartijen concludeert het college dat de vertrouwelijkheid een 'goede en inhoudelijke discussie in de weg staat'. Vandaar dat het rapport vrijdag alsnog openbaar is gemaakt.

De SP-fractie, die dinsdag in de gemeenteraadsvergadering via een motie nog tevergeefs het rapport openbaar probeerde te krijgen, zegt blij te zijn met de gewijzigde opstelling van B. en W. ,, Het is niet goed voor het vertrouwen van de burger in het bestuur als de gemeenteraad niet in staat wordt gesteld om in volledige openheid te functioneren. Bovendien worden in het rapport belangrijke uitspraken gedaan over bijvoorbeeld duurzaamheid en het gebrek aan draagvlak voor duurzaamheidsbeleid bij ambtenaren en college. (...) Gelukkig kan de discussie over het rapport nu helemaal in de openbaarheid plaatsvinden en worden voor het college gevoelige zaken niet onder de pet gehouden", zegt fractievoorzitter Eric van den Broek van de Boxtelse socialisten.

Klik op de bijlagen voor de diverse documenten: rapport Het bestuursrechtelijk netwerk, Conclusies en aanbevelingen door B. en W., Overzicht adviesorganen, Notitie voor de vergadering van de raadscommissie Bestuurlijke Zaken van woensdag 14 november.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Geerts advies Huidtherapie Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel buisman optiek Doornmalen electro Filipe Olieenzo Toverboom