11:48:37    maandag, 17 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 06 november 2012 23:56 uur, laatst gewijzigd op 07 november 2012 08:47 uur

'Geheime' nota adviesorganen

\'Geheime\' nota adviesorganen

Het onderzoek naar ontevredenheid van gemeentelijke adviesorganen over hun samenwerking met het college van B. en W. mag niet in het openbaar worden besproken. Dat vindt het dagelijks bestuur van Boxtel. Met name de oppositiepartijen in de geeenteraad morren.

Dat de langverwachte notitie nu eindelijk gereed is, werd duidelijk nadat de SP een motie indiende tijdens de raadsvergadering waarin de begroting 2013 met meerderheid van stemmen werd vastgesteld. De socialisten stemden tegen, net als CDA en D66.

In zijn motie vroeg SP-fractievoorzitter Eric van den Broek de gevraagde geheimhouding op te heffen. Hij kreeg daarvoor alleen steun van de democraten, maar duidelijk werd wel dat meer partijen worstelen met de vertrouwelijkheid waarom het college vraagt.

Op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur heeft Brabants Centrum aan B. en W. het stuk toch opgevraagd. Woensdag 14 november praat de raadscommisie Bestuurlijke Zaken over de conclusies en aanbevelingen uit het rapport Het Bestuurlijk Netwerk dat door een ambtelijke staigiaire is opgesteld.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen TopSlank Olieenzo Geld en Makelaardij Beleef Boxtel buisman optiek Huidtherapie Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom