07:28:41    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 27 maart 2014 15:06 uur, laatst gewijzigd op 27 maart 2014 15:07 uur

'Geen vergoeding bij boorschade'

\'Geen vergoeding bij boorschade\'

Milieudefensie en Stichting Schaliegasvrij Nederland dienen donderdag een verzoek in om de verleende vergunningen aan schaliegasbedrijf Cuadrilla in te trekken. Reden hiervoor is dat Milieudefensie heeft ontdekt dat er geen garantie is dat Cuadrilla bij vervuiling of schade door (proef)boringen voor de kosten opdraait.

Minister Henk Kamp heeft eerder gemeld dat er wel juridische afspraken zouden liggen. Uit correspondentie tussen het ministerie en Cuadrilla zou blijken dat dit níet het geval is. Milieudefensie kreeg inzage in deze brieven via de Wet Openbaarheid Bestuur.

In november 2013 meldde Milieudefensie al dat de Nederlandse dochterbedrijven van het Britse Cuadrilla Resources te weinig vermogen zouden hebben om voor eventuele schade op te draaien, terwijl dat wel een voorwaarde was om de boorvergunningen te verlenen. Onder meer de gemeenten Boxtel en Haaren zijn in beeld als mogelijke (proef)boorlocatie naar schaliegas.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Toverboom Remax-optimus Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Podium Boxtel buisman optiek Filipe Huidtherapie EmielTechniek TopSlank Café zaal Kloosterzicht Olieenzo