09:32:13    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 09 juli 2012 15:05 uur, laatst gewijzigd op 12 juli 2012 14:21 uur

Geen supermarkt in pastorie

De gemeente Sint-Michielsgestel ziet geen heil in de aankoop van de Gemondse Sint-Lambertuskerk, de pastorie en de bijbehorende tuin. De onderhandelingen met het Bisdom 's-Hertogenbosch zijn door het gemeentebestuur afgeblazen.

De pastorie was in beeld als mogelijke nieuwe locatie voor gemeenschapshuis De Kei. In het huidige gemeenschapshuis zou dan een sociale supermarkt gevestigd kunnen worden. Volgens het college van B. en W. zijn de kosten voor aanschaf te hoog en is dat gezien de nodige bezuinigingen niet rendabel.

Wethouder Ed Mathijssen meldde deze week dat er nu naar andere mogelijkheden voor realisatie van een dorpswinkel wordt gezocht. ,,We onderzoeken momenteel andere alternatieven. Hoewel de realisatie van de supermarkt wat vertraging heeft, gaan we er van uit dat deze alsnog in Gemonde gevestigd zal worden."

De Leefbaarheidsgroep Gemonde houdt maandagavond een besloten vergadering over de ontwikkelingen en de te zetten stappen.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geld en Makelaardij Olieenzo Toverboom Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Elan Bikes support TopSlank Alfa buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Filipe Doornmalen electro