08:07:28    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Maandag, 04 maart 2013 15:24 uur, laatst gewijzigd op 04 maart 2013 15:25 uur

Geen knip in Baanderherenweg

Geen knip in Baanderherenweg

Op de foto: Het plan om dit deel van de Baanderherenweg af te sluiten voor autoverkeer is van de baan. (Foto: Henk van Weert),

Er komt geen verkeersknip in de Baanderherenweg. Gelet op het grote aantal afwijzende reacties verwacht het gemeentebestuur van Boxtel dat het nog jaren zal duren voor zo’n voorziening daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De reconstructie van de Baandervrouwenlaan gaat wel door, maar slechts gedeeltelijk.

Het vooruitzicht om in een jarenlange juridische strijd verzeild te raken met bezwaarmakers heeft het college van B. en W. ertoe gebracht de afsluiting van de Baanderherenweg voor doorgaand autoverkeer voorlopig te schrappen.

De Baandervrouwenlaan wordt 30-kilometerzone tussen de Sint-Severusstraat en de Parkweg. Er komen gescheiden fietspaden en verhoogde kruisingen. ,,Over dit deel van het reconstructieplan bestaat grote overeenstemming en daarom pakken we dit als eerste aan”, meldde wethouder Willie van de Langenberg maandagmiddag.

Het voorstel om de afslag Keizerstraat te sluiten voor automobilisten vervalt. Het weggedeelte tussen de Parkweg en de Bosscheweg blijft voorlopig zoals het nu is omdat ook dat deel van het reconstructieplan op veel kritiek van wijkbewoners stuitte.

Vanaf september denkt de gemeente twee maanden nodig te hebben om de werkzaamheden uit te voeren.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Filipe Alfa Toverboom Elan Bikes support Remax-optimus Geld en Makelaardij buisman optiek Geerts advies TopSlank Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie