09:22:12    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 11 maart 2014 23:15 uur, laatst gewijzigd op 12 maart 2014 15:19 uur

'Geen kind mag aan de kant blijven'

\'Geen kind mag aan de kant blijven\'

Op de foto: De nieuwe stichting Geen kind aan de kant reikt een eerste cheque uit aan Leergeld Boxtel. V.l.n.r. Eric van den Broek, Jan van de Poel, Marije van Kuijk en Rinze van der Veen. (Foto: Henk van Weert).

De Stichting Leergeld Boxtel kreeg dinsdag van de plaatselijke SP-afdeling een cheque van 500 euro overhandigd om kinderen te helpen in gezinnen die leven op het bestaansminimum. ,,Elk kind moet kunnen genieten van een onbezorgde jeugd, ongeacht de financiële situatie van de ouders”, vindt voorzitter Jan van der Poel van Leergeld Boxtel.

Van der Poel zei erg blij te zijn met de donatie, omdat zijn stichting zelf niet in staat is activiteiten te organiseren om geld te genereren. Uit giften van derden worden contributies betaald van sportclubs of de kosten muziek- en dansles. Maar ook kunnen ouders een bijdrage bij Leergeld Boxtel aanvragen om hun kinderen bijvoorbeeld deel te laten nemen aan schoolreisjes. Gezinnen die het moeten zien te rooien met maximaal 120 procent van het minimuminkomen, kunnen per kind maximaal 250 euro per jaar aanvragen. Vorig jaar werden 66 verzoeken ingewilligd.

Voor het partijkantoor aan de Breukelsestraat overhandigde de door de SP opgerichtte nieuwe stichting 'Geen kind aan de kant' dinsdag een cheque van 500 euro aan Van de Poel. Het geld werd bijeengebracht door de verkoop tijdens een tweedehands markt, een sportinstuif en een benefietconcert in De Rots. De acties brachten in totaal duizend euro op en werden gehouden op initiatief van een speciale werkgroep die de politieke partij enkele maanden geleden oprichtte. De werkgroep is inmiddels omgevormd tot een zelfstandige stichting die niet langer onder de SP-vlag functioneert. Het bestuur bestaat echter wel uit drie SP’ers: Marije van Kuijk is voorzitter, Rinze van der Veen penningmeester en Van den Broek secretaris.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus EmielTechniek Geld en Makelaardij Podium Boxtel Doornmalen electro Olieenzo Filipe Elan Bikes support Geerts advies Café zaal Kloosterzicht TopSlank Beleef Boxtel buisman optiek Alfa Toverboom