17:10:54    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 03 maart 2013 21:56 uur, laatst gewijzigd op 03 maart 2013 21:58 uur

Geen kantoren bij station Boxtel

Geen kantoren bij station Boxtel

Op de foto: Zicht op de braakliggende stationszone aan de Van Salmstraat in Boxtel. Kantoren zijn taboe; Boxtel mikt op de komst van industriele bedrijvigheid. (Foto: Peter de Koning).

De stationszone aan de Van Salmstraat in Boxtel gaat geen plaats bieden aan zelfstandige kantoren. Ook op andere plekken van de bedrijventerreinen Ladonk en Vorst A nabij het datacenter van Rabobank Nederland mogen geen nieuwe zelfstandige kantoren gebouwd of ingericht worden. Dat blijkt uit een nieuw bestemmingsplan dat deze week ter inzage wordt gelegd.

De stationszone is enkele jaren in beeld geweest als een plek voor hoogwaardige voorzieningen. Met de werkgeversvereniging WeB en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij is bekeken of er plaats is voor kantoren of voorzieningen die vallen onder de noemer sport, spel en recreatie. Ook was de stationszone mogelijk een plek voor de bouw van een hotel. Nu blijkt dat al deze plannen niet realistisch zijn.

Volgens wethouder Wim van der Zanden bemoeilijkt nieuwe regelgeving omtrent veiligheid de bouw van zelfstandige kantoren op deze plek. Daarnaast gooit de economische crisis roet in het eten en zijn er nauwelijks ondernemers te vinden die op de plek van de vroegere houthandel Langenhuijsen bedrijfsmatige activiteiten willen ontplooien.

De stationszone is onlangs grondig gesaneerd en bouwrijp gemaakt, zodat snel bedrijfsontwikkeling plaats zou kunnen vinden. De vestiging van industrie lijkt het meest aannemelijk; het bouwen van een kantoor dat aansluit bij een industriële bedrijfsactiviteit is wel toegestaan.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Filipe Beleef Boxtel buisman optiek Geld en Makelaardij Alfa Toverboom Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Elan Bikes support EmielTechniek