10:05:29    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 19 november 2013 08:43 uur, laatst gewijzigd op 19 november 2013 08:44 uur

Geen duidelijkheid over De Rots

Geen duidelijkheid over De Rots

Het bestuur, vrijwilligers en gebruikers van De Rots krijgen voorlopig nog geen duidelijkheid over het voortbestaan van het gemeenschapshuis. Het college van B. en W. wees een plan van het bestuur af maar kon maandagavond aan de raadscommissie Maatschappelijke Zaken geen alternatief bieden.

Het bestuur van De Rots lanceerde een plan waarin Anyfma, de winkel van voorzitter Yvonne Snijders, naar het gemeenschapshuis in Boxtel-Oost zou verhuizen. Door een combinatie van het gemeenschapshuis met een onderneming kunnen voldoende inkomsten gegenereerd worden. B. en W. wees dit idee af omdat een winkel op die plek niet past in het bestemmingsplan. ,,En we vinden dat ook niet wenselijk", aldus het gemeentebestuur.

De raadscommissie Maatschappelijke Zaken trok maandag fel van leer tegen B. en W. en vond het opmerkelijk dat geen alternatief gepresenteerd kon worden. De leden willen graag dat een voorstel voor behoud van De Rots in december door de gemeenteraad kan worden besproken. Wethouder Willie van de Langenberg stelde dat dit niet haalbaar is. ,,Dan kunnen we de deuren dus sluiten", oordeelde het bestuur van De Rots.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Filipe Café zaal Kloosterzicht Geerts advies TopSlank buisman optiek Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Remax-optimus