16:26:10    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 07 maart 2013 09:01 uur, laatst gewijzigd op 07 maart 2013 09:08 uur

Geen dorpscentrum in Gemonde

Geen dorpscentrum in Gemonde

Op de foto: De verkoop van de Sint-Lambertuskerk en de leegstaande pastorie gaan niet door. De Leefbaarheidsgroep Gemonde wilde hier een multifunctioneel dorpscentrum realiseren maar krijgt geen steun van het bisdom ’s-Hertogenbosch.

Het bisdom 's-Hertogenbosch wil niet meewerken aan de verkoop van de Gemondse Sint-Lambertuskerk en de pastorie met bijbehorende tuin. De Leefbaarheidsgroep Gemonde wilde hier een multifunctioneel dorpscentrum realiseren.

Hoewel het bisdom in een brief stelt dat een dorpscentrum een goede impuls zou zijn voor Gemonde ziet zij toch af van medewerking. Volgens het bisdom zijn de plannen mooi maar is het een dure invulling voor een pand dat een woonbestemming heeft.

De Leefbaarheidsgroep Gemonde reageerde deze week met onbegrip op deze beslissing en vreest voor de toekomst van het dorp. Volgens de leden is er in Gemonde behoefte aan een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. De komende tijd worden acties gehouden om protest te laten horen. Ook gaat de Leefbaarheidsgroep op zoek naar alternatieven om de plannen uit te kunnen voeren.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Toverboom Geerts advies Doornmalen electro Alfa Meubelmakerijdenberg TopSlank buisman optiek Podium Boxtel Filipe Elan Bikes support Remax-optimus Huidtherapie