04:04:29    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 18 augustus 2011 09:51 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2011 15:59 uur

Geen buit bij ramkraak Esch

Geen buit bij ramkraak Esch

Op de foto: De mislukte ramkraak bij de geldautomaat van de Rabobank in het centrum van Esch richtte veel schade aan. (Foto: Albert Stolwijk).

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag rond half vier een ram- en plofkraak gepleegd bij een geldautomaat van de Rabobank aan het Marktplein in Esch. Met een zilverkleurige Audi TT werd ingereden op de toegangsdeur van het relatief kleine pand. ,,De kraak is waarschijnlijk gepleegd door drie tot vier daders, die er vandoor gingen zonder buit. De auto was gestolen”, aldus een woordvoerder van de politie.

,,De daders hebben de deur naar de kluisruimte geforceerd en de geldautomaat opgeblazen. De ravage aan het gebouw is aanzienlijk”, liet de woordvoerder donderdag weten. ,,De daders liepen weg richting dorpshuis De Es, waarna ze vermoedelijk in een gereedstaande auto zijn weggereden."

Door de ontploffing ligt het grootste deel van de dakpannen niet meer op zijn plaats. De technische recherche kwam ter plaatse en stelde een uitgebreid onderzoek in. Naast een groot gedeelte van het Marktplein werd ook het parkeerterrein van het naastgelegen dorpshuis De Es veilig gesteld voor sporenonderzoek. Nadat het onderzoek was afgerond heeft een bergingsbedrijf het voertuig weg getakeld.

De laatste maanden hebben er al diverse kraken plaatsgevonden op geldautomaten van de Rabobank, waaronder in juni bij twee geldautomaten van de Rabobank in winkelcentrum Oosterhof in Boxtel. Ook die ramkraak mislukte.

Getuigen van de ramkraak in Esch worden verzocht contact op te nemen met de politie in Boxtel via telefoonnummer (0900) 88 44.

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Toverboom Geld en Makelaardij TopSlank Olieenzo buisman optiek Filipe