19:05:11    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 09 augustus 2013 09:36 uur, laatst gewijzigd op 09 augustus 2013 10:05 uur

Gasunie vernieuwt transportleiding

Gasunie vernieuwt transportleiding

Op de foto: Aannemingsbedrijf Van Pinxteren legt de delen van de nieuwe gasleiding klaar om ze aan elkaar te kunnen lassen. (Foto: Albert Stolwijk).

Nu de bouwvakvakantie achter de rug, gaat de Boxtelse aannemer Marcel van Pinxteren verder om voor Gasunie de transportleiding te vernieuwen. Op de akkers van de buurtschap Tongeren worden over een lengte van ruim anderhalve kilometer achttien meter lange pijpen aan elkaar gelast en vanaf komende week ingegraven.

De bestaande transportleiding, die van het Boxtelse meet- en regelstation aan het Essche Heike over een lengte van 90 kilometer door de Brabantse bodem naar Roosendaal loopt, is aan vervanging toe, mede omdat de pijpen zijn berekend op een gasdruk van 25 bar, terwijl Gasunie standaard 40 bar hanteert. Eind november wordt het karwei waarschijnlijk opgeleverd.

Aan de Renbaan moet extra omzichtig worden gewerkt, omdat het perceel waar het tracé door voert, is besmet met het Chitwoodi-aaltje.

 

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Gasunie vernieuwt transportleiding Gasunie vernieuwt transportleiding

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa TopSlank Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Beleef Boxtel Elan Bikes support Podium Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek buisman optiek Toverboom Filipe Olieenzo Café zaal Kloosterzicht