01:59:21    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 16 april 2012 15:41 uur, laatst gewijzigd op 27 april 2012 22:02 uur

Garagesale voor bierpomp Esch

Garagesale voor bierpomp Esch

Op de foto: De Essche bierpomp werd enkele weken geleden steen voor steen afgebroken. (Foto: Marc Cleutjens).

In de dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot in Esch wordt komend weekeinde een garagesale gehouden. De opbrengst komt geheel ten goede aan de restauratie van de Essche bierpomp.

De garagesale is toegankelijk op zaterdag 28 en zondag 29 april, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. De organisatie is in handen van de Loes Foundation en Rotaryclub Boxtel-Haaren-Oirschot, die hiermee hun steentje willen bijdragen aan het herstel van de dorpspomp.

Volgens Friso Plantema staat de dwarsdeelschuur op zijn terrein helemaal vol met bruikbare tweedehands spullen en wordt de voorraad na de eerste twee verkoopdagen aangevuld. Bezoekers kunnen ook de bakstenen kopen die afkomstig zijn van de enkele weken geleden gesloopte bierpomp. ,,Hiermee kunnen bezoekers dus ook letterlijk een steentje bijdragen aan het project”, stelt Plantema.

De Essche bierpomp wordt momenteel opnieuw opgetrokken. Volgens voorzitter Alphons van der Heijden van het bierpompcomité is de voorziening op tijd klaar voor het Bierpompfeest, dat op Hemelvaartsdag (17 mei) in Esch ter verwelkoming van nieuwe inwoners wordt gehouden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro TopSlank Geerts advies Olieenzo Podium Boxtel Filipe Toverboom Elan Bikes support Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Huidtherapie