10:00:23    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 16 juni 2013 10:38 uur, laatst gewijzigd op 17 juni 2013 08:38 uur

Fusieparochie stap dichterbij

Fusieparochie stap dichterbij

Op de foto: Jacques Grubben, nu nog kapelaan bij de Verrijzenisparochie en waarnemend pastoor in Esch, is de beoogd pastoor van de fusieparochie. (Foto: Peter de Koning).

De besturen van de parochies van Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel bereiden een kerkelijke fusie voor. Per 1 januari 2015 moeten de vier parochies samengevoegd zijn. Inmiddels zijn de hoofdlijnen van deze nieuwe parochie vastgelegd in een samenwerkingsdocument. Aan de hand van deze verklaring wordt de komende tijd concreet vorm gegeven aan de samenvoeging.

In het samenwerkingsdocument wordt in hoofdlijnen het beeld van de nieuwe parochie geschetst. De inhoud is de afgelopen weken besproken met alle parochianen, die zich achter de plannen schaarden. Nu de parochies overeenstemming hebben bereikt over een samenvoeging, kan dieper worden ingegaan op allerlei onderwerpen. Het bisdom ’s-Hertogenbosch heeft inmiddels een beoogd pastoor voor de fusieparochie aangewezen: Jacques Grubben, nu nog kapelaan van de Verrijzenisparochie en waarnemend pastoor in Esch. ,,Daar zijn wij blij mee. Hij is nog jong, staat midden in de maatschappij en voelt zich hier thuis”, aldus Jan van Kasteren, voorzitter van de Sint-Theresiaparochie in Lennisheuvel.

De komende tijd worden de werkgroepen en commissies van de verschillende parochies intensief betrokken bij het proces. ,,Door deze aftasting en kennismakingen nu te doen, kan samenwerking geleidelijk plaatsvinden”, vertelt Martine van Bouwdijk Bastiaanse van de Sint-Willibrordusparochie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Remax-optimus Beleef Boxtel buisman optiek EmielTechniek Meubelmakerijdenberg TopSlank Toverboom Filipe Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Podium Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie