03:08:49    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 10 juni 2014 15:26 uur, laatst gewijzigd op 10 juni 2014 15:28 uur

Foto-expositie over bloedprocessie

Foto-expositie over bloedprocessie

Op de foto: Secretaris Toon Slaats (links) en bestuurslid Christ van Eekelen van de Heilig Bloedstichting richtten gisteren met enkele anderen de fototentoonstelling in museum MuBo in. (Foto: Peter de Koning).

Museum MuBo aan de Baroniestraat in Boxtel opent zondag 15 juni ’s ochtends al de deuren om belangstellenden de gelegenheid te bieden de foto-expositie ’Bloedprocessie anders bekeken’ te bezoeken. De tentoonstelling is tot en met 22 juni te zien.

De processies die zowel in Boxtel als het Belgische Hoogstraten jaarlijks op de zondag na Pinksteren door de straten trekken met het middeleeuwse bloedmirakel te herdenken, is samengebracht in ruim driehonderd foto’s. Ze tonen niet alleen een overzicht van de twee ommegangen, maar bieden ook een verrassend kijkje achter de schermen. Dit zijn veelal foto’s met een knipoog.

In het weekeinde is MuBo geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Zondag 15 juni, als de Heilig Bloedprocessie uittrekt, opent het museum al om 09.30 uur. Om 12.00, 13.00 en 14.00 uur verzorgt heemkundige Van Eekelen, een van de samenstellers van de tentoonstelling, een korte toelichting.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Geerts advies Toverboom Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Filipe buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Alfa TopSlank EmielTechniek Remax-optimus Podium Boxtel Elan Bikes support Geld en Makelaardij Olieenzo