05:18:23    dinsdag, 04 augustus 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 april 2014 10:22 uur, laatst gewijzigd op 25 april 2014 11:23 uur

Flink sporten tijdens Koningsspelen

Flink sporten tijdens Koningsspelen

Op de foto: Een race op een skippybal zorgde vooral voor heel veel plezier... (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

,,Ready? Set. Go!" Onder luide aanmoediging van schoolgenootjes trekken twee leerlingen van basisschool De Spelelier een sprintje op de atletiekbaan van Marvel in Boxtel. De school ging vrijdag tijdens de landelijke Koningsspelen naar de atletiekvereniging voor een sportieve ochtend. En dat betekende: speerwerpen, hardlopen en hoogspringen.

De kinderen deden in groepjes mee aan een twintigtal uiteenlopende spelletjes. Naast bekende atletiek-onderdelen stonden ook bandwerpen, kikkersprongen maken en een skippybal-race op het programma. De sportieve dag ging op scholen in Nederland van start met een Koningsontbijt, De Spelelier koos ervoor om boterhammen te serveren op de atletiekbaan. ,,Een lekker tussendoortje, zo'n boterham", aldus de kinderen.

Op meerdere scholen in de gemeente Boxtel is vrijdag aandacht voor sport. Zo gaan kinderen van de Sint-Theresiaschool uit Lennisheuvel naar de sportvelden van LSV en bezoekt de Angelaschool de accommodatie van voetbalvereniging ODC in sportpark Molenwijk.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Filipe Toverboom TopSlank Alfa Doornmalen electro Beleef Boxtel Podium Boxtel Olieenzo Geerts advies Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Elan Bikes support Remax-optimus