03:26:53    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 11 augustus 2013 20:23 uur, laatst gewijzigd op 11 augustus 2013 20:44 uur

Flavor Festival naar Velder

Flavor Festival naar Velder

Op de foto: Aanbiddingsmuziek was populair op Flevo en is ook te horen op Flavor. (Foto: Gerard Schalkx).

Landgoed Velder in Liempde is van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus het decor van het eerste Flavor Festival. Het christelijke evenement is de opvolger van het Flevo Festival, dat van 2001 tot 2007 zeven jaar op rij in Liempde werd gehouden. Waar het Flevo Festival goed was voor zo’n tienduizend jongeren, rekent de organisatie van het Flavor Festival op ongeveer 2.500 bezoekers.

Volgens woordvoerder Rien Janssen zal het de organisatoren van het Flavor Festival niet lukken om grotere bezoekersaantallen te noteren. Het evenement werd pas in het voorjaar aangekondigd en kan beschouwd worden als een doorstart van het Flevo Festival, dat in 2012 voor de laatste keer werd gehouden. ,,In eerste instantie zou Flevo opgevolgd worden door het Donkey Dollars Festival, maar toen dat niet haalbaar bleek is de kiem gelegd voor het Flavor Festival”, aldus Janssens.

Het Flavor Festival keert terug naar landgoed Velder, waar het Flevo Festival haar drukste edities beleefde en veel prominenten trok, onder wie minister-president Jan-Peter Balkenende, die in 2006 werd ontvangen door toenmalig burgemeester Frank van Beers. In 2007 maakten Youth for Christ en Stichting The Crown bekend dat het Flevo Festival zou verkassen naar landgoed Bussloo bij Apeldoorn. Daar werd vorig jaar de laatste editie gehouden.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Huidtherapie Remax-optimus buisman optiek Olieenzo Elan Bikes support Geerts advies Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg TopSlank Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Filipe