08:36:42    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 maart 2014 08:13 uur

Flats Selissen in de steigers

Flats Selissen in de steigers

De renovatie van 144 etagewoningen in de wijk Selissenwal is woensdag van start gegaan. Tot medio 2015 worden de flats aan de Keizerstraat, Harperhof en Hof ter Aa grondig gerenoveerd. Niet alleen de buitenzijde krijgt een facelift, ook in de woningen vinden diverse werkzaamheden plaats.

In elke flat zijn door Bouwgroep Moonen opnames uitgevoerd. Hierbij is samen met de huurder bekeken welke noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Elke woning krijgt sowieso een nieuw toilet en er wordt technisch onderhoud gepleegd. Ook krijgen alle bewoners een andere meterkast en cv-ketel. Indien nodig worden badkamer en keuken vervangen. Bovendien worden klepramen, radiatoren en deuren vervangen en krijgt de buitenzijde een nieuw uiterlijk.

De werkzaamheden gingen in de Keizerstraat van start. Het complex staat volledig in de steigers. Omdat ook de portieken, entreehallen en trappenhuizen worden aangepakt, hebben bewoners tijdelijk geen toegang tot de bestaande ingang. Daarom zijn aan de achterzijde van de flats noodtrappen geplaatst, zodat de huurders hun huizen kunnen verlaten. Ook toilet en badkamer zijn niet toegankelijk. De flats hebben een chemisch toilet en er is een douchevoorziening op loopafstand.

Om bewoners te informeren is een leegstaande flat aan Hof ter Aa 58 ingericht als modelwoning. Elke woensdag van 14.00 tot 15.00 uur wordt daar een inloopspreekuur gehouden en kunnen bewoners terecht met hun vragen, tips en opmerkingen. Woonstichting Sint-Joseph informeert de huurders ook via Facebook en er wordt regelmatig een nieuwsbrief verzonden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel buisman optiek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Toverboom Geerts advies Remax-optimus Geld en Makelaardij EmielTechniek Filipe Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen