06:14:18    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 25 april 2012 15:29 uur, laatst gewijzigd op 25 april 2012 15:39 uur

Finish Ster ZLM Tour in Boxtel

Finish Ster ZLM Tour in Boxtel

Op de foto: Deelnemers aan de wielerronde van Boxtel kwamen in 2008 door Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).

Op zondag 17 juni, de laatste dag van de vierdaagse wielerkoers Ster ZLM Toer, finishen de renners aan de Stationsstraat in Boxtel. Dat maakte de organisatie woensdag bekend. Het peloton komt ook langs Liempde en Lennisheuvel.

,,Boxtel is een actieve gemeente en heeft een paar jaar geleden al bewezen dat hier de finish van een wielerevenement kan plaatsvinden”, aldus Anton Ganzeboom, Liempdenaar en voorzitter van de Stichting Wielerbelang Schijndel. Hij doelt op de Ladies Tour. Boxtel was 5 september 2008 de start- en finishplaats van deze wedstrijd.

De Ster ZLM Toer start donderdag 14 juni in Eindhoven. De laatste etappe op zondag 17 juni is 180 kilometer lang. Die dag starten de wielrenners in Schijndel en via Boxmeer, Best en Oirschot en Lennisheuvel komen ze in Boxtel terecht. Vervolgens wordt er een plaatselijke omloop verreden via Schijndel, Olland, Liempde en Boxtel. ,,Mensen die langs de kant staan in deze dorpen zien de wielrenners drie keer voorbijkomen”, aldus Ganzeboom.

Lees meer in het Brabants Centrum van donderdag 26 april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Huidtherapie Beleef Boxtel Filipe Podium Boxtel Alfa Olieenzo TopSlank Geerts advies Elan Bikes support Toverboom buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg