20:13:40    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 april 2012 15:36 uur

Film 'Duthmala' bij Dommelland

Woensdagavond 25 april wordt via Omroep Dommelland de documentaire ’Duthmala - De Dommel en haar watermolens’ uitgezonden. Het is een productie van TV Schijndel. Documentairemaker Henk Helsdingen, bekend van ’Sporen naar het Oosten’ over de geschiedenis van het Duits Lijntje, heeft als vrijwillige medewerker vier jaar gewerkt aan dit unieke document.

De Dommel ontspringt als kwelwater in het gehucht Wauberg bij het Belgische Peer. In 62 minuten wordt de ruim 85 kilometer van Peer tot voorbij ’s-Hertogenbosch in beeld gebracht. Mooie opnamen van flora en fauna en interessante uitstapjes naar de geschiedenis van de vele watermolens met hun bewoners in het stroomgebied in België en Nederland. Watergraaf Peter Glas van Waterschap De Dommel loodst de kijker door het programma.

De uitzending begint om 19.30 uur en zal worden herhaald. Zie hiervoor www.omroepdommelland.nl of Dommelland TekstTV. Dommelland Live komt in verband met de lentevakantie te vervallen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek buisman optiek TopSlank Geerts advies Doornmalen electro Beleef Boxtel Olieenzo Elan Bikes support Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Filipe Toverboom Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Huidtherapie