21:40:31    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 05 november 2013 11:03 uur, laatst gewijzigd op 08 november 2013 09:19 uur

'Fietser, laat je zien in het donker'

\'Fietser, laat je zien in het donker\'

Op de foto: In 2011 stond de Fietsersbond met een stand in de Rechterstraat om defecte fietsverlichting te repareren. (Foto: Peter de Koning).

In het kader van de landelijke actie ’Ik wil je zien’ repareren vrijwilligers van de Fietsersbond in Boxtel zaterdag 9 november rijwielverlichting. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen mensen gratis hun voor- en/of achterlamp op de fiets laten maken in een stand op de hoek van de Baanderherenweg en Van Beekstraat.

De actie is vooral gericht op jongeren, meldt Pierre van den Oord van de lokale Fietsersbond. ,,Jongeren fietsen vaak in het donker en lang niet altijd met licht. Het kan knap lastig zijn om te zorgen dat je verlichting altijd werkt”, stelt Van den Oord. ,,We willen met deze actie onder meer bereiken dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met een goed werkende verlichting. Want fietsen mét licht is relaxed; zo kom je veilig en zonder boete thuis.”

Zaterdag is om 12.00 uur verkeerswethouder Willie van de Langenberg van de gemeente Boxtel in de stand van de Fietsersbond aanwezig om het belang van een goede fietsverlichting te onderstrepen.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Filipe EmielTechniek Huidtherapie Remax-optimus Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Toverboom TopSlank Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies buisman optiek Olieenzo