01:37:25    woensdag, 26 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 03 november 2011 16:28 uur, laatst gewijzigd op 04 november 2011 23:14 uur

Feestelijke opening MusicBoxtel

Feestelijke opening MusicBoxtel

Op de foto: Deelnemers aan MusicBoxtel trekken in optocht langs trommelende kinderen van de Prinses Amaliaschool. (Foto: Albert Stolwijk).

,,MusicBoxtel gaat van start, daarom zingen wij nu hard, een twee in de maat, lopen wij over straat.” Dit liedje werd donderdagmiddag luidkeels gezongen door de kinderen van de Molenwijkschool. Zij wandelden in een stoet naar de Prinses Amaliaschool om daar het project MusicBoxtel officieel van start te laten gaan.

Het project MusicBoxtel van MiK Kunsteducatie valt onder een landelijk initiatief van prinses Máxima. Het doel is 130 leerlingen van de basisscholen Molenwijk en Prinses Amalia muziek te leren maken. Het gaat om kinderen die normaal niet zo snel in aanraking komen met muziek.

Met hulp van twee sterke kinderen plantte wethouder Anton van Aert een notenboom op het veld voor de Prinses Amaliaschool. ,,Ik vind het een fantastisch project. Van muziek maken wordt iedereen blij en je leert ook nog eens goed samen te werken als je muziek maakt met elkaar”, zegt Van Aert in een korte toespraak. Tijdens de opening werden ook de instrumenten onthuld waaruit de kinderen kunnen kiezen, zoals een keyboard, trommel, dwarsfluit en klarinet.

Na deze opening volgt voor de kinderen een oriëntatietraject van acht weken waarin ze kennismaken met de instrumenten. Daarna krijgen ze in kleine groepjes les in een instrument naar keuze en het is de bedoeling dat er om de vier weken een uitvoering wordt gegeven met alle leerlingen. Het project eindigt met een grote landelijke einduitvoering in juni 2012.

Meer informatie: www.musicboxtel.nl.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus buisman optiek TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom EmielTechniek Doornmalen electro Filipe Huidtherapie Geerts advies Olieenzo Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen