01:16:25    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 09 juni 2014 13:33 uur, laatst gewijzigd op 09 juni 2014 18:55 uur

Extreem weer in regio Boxtel

Extreem weer in regio Boxtel

Op de foto: De Brabantse Oldtimerdag in Liempde werd maandagmiddag overvallen door een fikse onweersbui. Paraplu's boden beschutting... (Foto: Albert Stolwijk).

De hulpdiensten in de regio Boxtel zijn vanwege de te verwachten onweersbuien paraat. Aan het begin van de middag ging op Tweede Pinksterdag een waarschuwing uit voor extreem noodweer in de hele regio.

Omstreeks 13.00 uur barstte boven Boxtel en omgeving een fikse onweersbui los, die gepaard ging met heftige regenval en flinke windstoten. Er waren meldingen van schade of andere ongemakken. In de regio rukte de brandweer meerdere keren uit voor stormschade, onder meer voor omgewaaide bomen zoals op de Parkweg in Boxtel. Op diverse wegen, waaronder op de Eindhovenseweg en de Oude Rijksweg in Liempde lagen flinke takken op de weg. Verder leek de schade mee te vallen.

De bezoekers van de Brabantse Oldtimerdag in Liempde werden overvallen door het noodweer. Het evenement was op Tweede Pinksterdag stralend begonnen. Het publiek nam een kijkje bij de oude auto's, motoren en andere voertuigen.

Ook de traditonele braderie in Gemonde kende een voorspoedig verloop en mocht zich verheugen in een grote belangstelling totdat het noodweer ook hier roet in het eten gooide. Veel kraamhouders hielden het daarop voor gezien, al klaarde het later op en ging de zon zelfs weer af en toe schijnen. Na de ergste buien werd de jaarmarkt van voetbalvereniging Irene gewoon voortgezet. Wel was het een stuk minder druk dan voor de buien.        

Volgens het KNMI worden in de avonduren op Tweede Pinksterdag opnieuw zware regen- en onweersbuien verwacht die schade kunnen veroorzaken. Pas op dinsdag neemt de buiigheid af; het blijft zomers met temperaturen tussen 25 en 30 graden.

Het noodweer dat in de nacht van zondag op maandag over Brabant trok, richtte in de regio Boxtel geen schade aan.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom EmielTechniek TopSlank Doornmalen electro Huidtherapie Remax-optimus Geerts advies buisman optiek Olieenzo Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Geld en Makelaardij Alfa Filipe