08:48:11    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 17 maart 2014 16:11 uur, laatst gewijzigd op 17 maart 2014 17:30 uur

Expositie blinde cursisten in bieb

Expositie blinde cursisten in bieb

De expositie ’Lichtspiegeling’ is van 19 maart tot en met 30 april te bezichtigen in de bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel. Blinde en slechtziende cursisten van de organisatie Koninklijke Visio in Eindhoven zochten de afgelopen jaren onder leiding van fotograaf Anja Ligtenberg de mogelijkheden op van de fotografie onder het motto 'schilderen met licht'.

De werkwijze van schilderen met licht is gebaseerd op een methode die is ontwikkeld door het Seeing With Photography Collective in New York: een collectief van blinde, slechtziende en ziende fotografen. Deze methode is op projectbasis in Nederland geïntroduceerd door fotograaf Ligtenberg onder de naam Seeing the Unseen. Bij ’schilderen met licht’ worden foto’s veel meer in het hoofd en met het lichaam gemaakt dan met de ogen.

Belangstellenden die graag willen zien hoe schilderen met licht tot stand komt, kunnen vrijdag 4 april vanaf 20.00 uur een demonstratieavond bijwonen in de Boxtelse bibliotheek. De avond is gratis toegankelijk.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe TopSlank Doornmalen electro Elan Bikes support buisman optiek Remax-optimus Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Alfa Olieenzo Geld en Makelaardij Podium Boxtel Toverboom EmielTechniek Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen