20:57:56    zondag, 16 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 25 juli 2013 11:22 uur, laatst gewijzigd op 25 juli 2013 11:23 uur

Explosievenonderzoek Reigerskant

Explosievenonderzoek Reigerskant

Het bedrijf AVG Explosieven Opsporing Nederland uit Heijen is sinds donderdag gestart met een onderzoek op de nieuwbouwlocatie Reigerskant in Esch. Uit de resultaten van het onderzoek dat het bureau eerder verrichte, blijkt dat in het gebied verdachte objecten aanwezig zijn.

In opdracht van de gemeente Haaren voerde AVG deze week een opsporingsonderzoek uit. Het bedrijf detecteerde enkele honderden verdachte voorwerpen. Het zou kunnen gaan om spijkers en andere metalen voorwerpen, maar ook om explosieven. AVG verwacht ongeveer achttien werkdagen nodig te hebben om het hele terrein te doorzoeken. Explosieven die eventueel worden aangetroffen, worden opgeborgen in een speciale container en vervolgens vernietigd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD).

In de Tweede Wereldoorlog hebben in Esch oorlogshandelingen plaatsgevonden. Het is niet uitgesloten dat er explosieven in het gebied zijn achtergebleven. Omwonenden zijn geïnformeerd over de onderzoeken. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Filipe Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Toverboom TopSlank Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Podium Boxtel Huidtherapie EmielTechniek