13:00:36    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 06 november 2012 15:37 uur, laatst gewijzigd op 10 november 2012 20:14 uur

Europa moet oordelen over A2

Europa moet oordelen over A2

Op de foto: Beeld van de verbreding van de A2 onder Liempde. (Foto: Marc Cleutjens).

De Raad van State doet vooralsnog geen uitspraak over de bezwaren tegen het Tracébesluit A2 Den Bosch-Eindhoven. Verschillende organisaties verzetten zich tegen de verbreding van de snelweg die momenteel al flink gevorderd is, maar het hoogste rechtsorgaan wil eerst meer duidelijkheid over de Habitatrichtlijn.

De Raad van State wil van het Europees Hof weten in hoeverre schade wordt aangericht aan beschermde blauwgraslanden in Natura 2000-gebieden rondom 's-Hertogenbosch. Een uitspraak van het Hof laat minimaal een jaar tot anderhalf jaar op zich wachten, tot die tijd is de behandeling van de bezwaren geschorst. De kans is groot dat de verbreding van de A2 al klaar is al het Hof een uitspraak doet.

Mede doordat andere bezwaren in de ogen van de Raad van State weinig kans van slagen hebben, mag de verbreding van de A2 doorgaan. De snelweg wordt verbreed tussen de aansluiting Veghel van de rondweg Den Bosch en de aansluiting Ekkersrijt nabij Eindhoven en gaat naar tweemaal drie rijstroken om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 8 november. De uitspraak van de Raad van State is hier te raadplegen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Filipe Café zaal Kloosterzicht Geerts advies EmielTechniek Toverboom Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Podium Boxtel TopSlank Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen