03:39:07    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 09 januari 2015 21:47 uur, laatst gewijzigd op 09 januari 2015 21:51 uur

Essche Boys fietst 24 uur

Essche Boys fietst 24 uur

De voetballers van Essche Boys zijn volhouders. Dat bewijzen ze dit weekend wel weer. Niet op het voetbalveld, maar in de kantine. Daar wordt voor de tweede keer een hometrainer-marathon gehouden. Liefst 24 uur blijven de fietsers aan de gang.

,,Féééést in de tent!" De hit van Jettie Pallettie schalt door de boxen van de feesttent, die voor deze gelegenheid aan de kantine van Essche Boys is vastgemaakt. Ruim 130 jongens en meiden hebben zich opgegeven voor de marathon en drinken zich vrijdagavond nog even moed in. Het bier vloeit rijkelijk. Het is maar goed dat er gereden wordt op hometrainers in plaats van op echte fietsen...

Geert-Jan van Schijndel is organisator van het fietsevenement. ,,In 2010 was ik dit ook", vertelt hij. ,,Die eerste keer - in het kader van het 55-jarig bestaan van de voetbalvereniging - was een groot succes. Toen werd meteen de vraag gesteld wanneer we dit weer zouden gaan doen. Maar zoiets moet speciaal blijven. Daarom besloten we het niet ieder jaar te doen. Na vijf jaar heeft iedereen er echt weer zin in. Zo wordt het geen sleur."

PAARSE CAPE

De aftrap voor het fietsevenement werd vrijdagavond gedaan door enkele bestuursleden van Essche Boys en carnavalsprins Wilhelm. Zij fietsten de eerste meters van de 24-uursmarathon. Met zijn paarse cape en lange veren op zijn steek maakte Wilhelm een koddige indruk op de hometrainer. Toch ging het hem opmerkelijk goed af. ,,Ik ga dagelijks op de fiets naar mijn werk", legde hij na het fietsen uit. ,,Vandaag had ik overdag wind tegen, dus dat was een mooie oefening voor deze avond."

Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geerts advies Remax-optimus Geld en Makelaardij Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie TopSlank EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel buisman optiek Doornmalen electro