10:03:02    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 20 september 2014 14:14 uur, laatst gewijzigd op 21 september 2014 00:26 uur

'Essche Boeltje' groot succes

\'Essche Boeltje\' groot succes

Op de foto: Beeld van een van de ruim tweehonderd wedstrijdbaantjes in Esch waarop de ongeveer achthonderd deelnemers het zaterdag tegen elkaar opnamen. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De grote winnaars van het jaarlijkse jeu de boulestoernooi Het Essche Boeltje waren zaterdag de organiserende muziekvereniging Sint-Willibrordus en de ongeveer achthonderd deelnemers. Het weer was ideaal met een temperatuur van zo'n twintig graden en nauwelijks een spat regen, de sfeer was uitermate ontspannen.

Natuurlijk wilden de spelers graag winnen, maar meedoen aan een gezellig en sportief evenement was voor de meeste deelnemers toch de belangrijkste reden om zaterdag in Esch van de partij te zijn. De olympische gedachte overheerste tijdens de wedstrijden, waarbij door velen een glaasje wijn werd genuttigd en hier en daar ook een stokbroodje met Franse kaas.

Gezelligheid kende even geen tijd in Esch waar verspreid over het dorp zo'n 220 provisorische banen waren ingericht op inritten en in voortuinen van inwoners. In de pauze zorgde de Boxtel City Band bij dorpshuis De Es traditiegetrouw voor vrolijke muziek en konden de deelnemers in een sfeervolle entourage en ambiance rustig de tijd nemen om wat te eten en te drinken en de wedstrijden door te nemen.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Geld en Makelaardij Elan Bikes support Geerts advies EmielTechniek Podium Boxtel TopSlank Toverboom buisman optiek Huidtherapie Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Olieenzo