11:49:47    woensdag, 26 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 07 september 2013 23:50 uur, laatst gewijzigd op 07 september 2013 23:51 uur

Esch loopt uit voor Op Drift

Esch loopt uit voor Op Drift

Op de foto: Het podium (rechts) dreef op het water, terwijl het publiek in de tuin van de familie Plantema stond. (Foto: Albert Stolwijk).

De eerste editie van Op Drift, het culturele evenement aan de Essche Stroom, trok flink wat mensen richting het terrein van de familie Plantema aan de Baarschot in Esch. De organisatie telde minstens zeshonderd bezoekers die kwamen luisteren naar het gevarieerde programma, de werken van Essche kunstenaars bekeken en vooral een praatje maakten en een drankje dronken met bekenden.

Op het podium, dat op de Essche Stroom dreef, stond een gevarieerd artiestenaanbod. Jonge zangeressen die zichzelf begeleidden op de gitaar, een cabaretier van dertien jaar oud, een mannenkoor, een rockband en een operazangeres waren enkele voorbeelden. In een grote schuur van de familie Plantema en op het grasveld daaromheen waren werken van bekende kunstenaars te bezichtigen.

Watergraaf Peter Glas was aanwezig en was lovend over het evenement en de organisatie. Vanwege het 150-jarig jubileum van waterschap De Dommel reikt de organisatie hetzelfde aantal medailles uit aan mensen die iets voor het water hebben betekend. Xaveer van Lokven, initiatiefnemer en lid van de organisatie, kreeg zaterdagavond zo’n onderscheiding opgespeld.

Lees voor een uitgebreide terugblik op Op Drift Brabants Centrum van donderdag 12 september.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen TopSlank Olieenzo Huidtherapie Filipe Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geerts advies buisman optiek EmielTechniek Beleef Boxtel Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel