23:51:46    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Zondag, 28 juli 2013 23:11 uur, laatst gewijzigd op 28 juli 2013 23:22 uur

Ernstig ongeval bij 'Oude Tol'

Ernstig ongeval bij \'Oude Tol\'

Op de foto: Een busje met pech werd zondagmiddag op de A2 aangereden door een andere busje. De vier inzittenden daarvan raakten gewond. (Foto: Persburo Sander van Gils).

Net voor de brug over de Essche Stroom ter hoogte van de Oude Tol, op de grens van Boxtel en Vught, is de oostelijke rijbaan van de rijksweg A2 zondagmiddag enkele uren afgesloten geweest na een ernstig verkeersongeval. Daarbij zijn vier mensen gewond geraakt, waarvan twee ernstig.

Een bestelbus botste tegen een uur achterop een soortgelijk voertuig dat na een klapband op de linker rijstrook stil stond. De bestuurder van het busje met pech had een gevarendriehoek geplaatst en wachtte langs de kant van de weg op hulp. De chauffeur van de auto die achterop reed moet het stilstaande voertuig te laat hebben opgemerkt . Zijn voertuig begon te slingeren en kwam gekanteld tot stilstand. Twee inzittenden, een man van 22 en een vier jaar jongere vrouw, werden uit de bus geslingerd en zijn zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. De bijrijder (25) raakte lichtgewond, de bestuurder (26) moest door de Boxtelse brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd en is met onbekend letsel naar per ambulance afgevoerd. De vier slachtoffers hadden allen de Poolse nationaliteit.

De hulpdiensten rukten massaal uit, onder meer met de traumahelikopter. De A2 was enkele uren afgesloten waardoor een lange file ontstond die ook op de Eindhovenseweg en Brederodeweg voor veel drukte zorgde. Rond drie uur was de file op de rijksweg opgelost nadat automobilisten onder begeleiding van de politie rechtsomkeer mochten maken.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Beleef Boxtel Geld en Makelaardij EmielTechniek Podium Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Toverboom Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Filipe Doornmalen electro Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus