20:29:46    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 11 oktober 2011 16:49 uur, laatst gewijzigd op 13 oktober 2011 11:28 uur

Enquete: Schijndelseweg onveilig

Enquete: Schijndelseweg onveilig

Op de foto: Een bijna vertrouwd gezicht op de rotonde Oosteind in de Schijndelseweg. Een fietser is aangereden door een automobilist die geen voorrang heeft verleend. (Foto: Marc Cleutjens).

De Schijndelseweg wordt door veel inwoners als onveilig ervaren. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een enquete, die de gemeente Boxtel de voorbije weken via haar website heeft gehouden. In totaal reageerden 261 inwoners.

De Schijndelseweg werd twee jaar geleden grondig gereconstrueerd en kreeg volgens het gemeentebestuur veiliger oversteekplaatsen, onder meer bij Het Dommelbad. Toch deden zich nogal wat ongevallen op de weg voor, vooral bij rotonde Oosteind.

Uit zowel de enquete als politierapporten blijkt dat vooral rotonde Oosteind hoog scoort als het gaat om onveiligheid. Volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel gaat het bij vrijwel alle aanrijdingen om automobilisten die vanuit het centrum richting Schijdel of Europalaan rijden en kruisend fietsverkeer over het hoofd zien.

Op korte termijn wil de gemeente extra beveiligingsmaatregelen nemen, zoals een grote gevarendriehoek die op het wegdek wordt geschilderd. Wethouder Wim van der Zanden gaat op bezoek bij verontruste buurtbewoners.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 13 oktober.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Podium Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support buisman optiek Beleef Boxtel Toverboom Geerts advies Remax-optimus Filipe EmielTechniek Alfa Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Doornmalen electro