14:12:28    zaterdag, 22 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 22 november 2012 00:26 uur, laatst gewijzigd op 22 november 2012 14:27 uur

Energiecoöperatie opgericht

Energiecoöperatie opgericht

Op de foto: Marc Verbeeten ondertekent onder toeziend oog van notaris Monique van 't Hooft de oprichtingsakte van de Energie Coöperatie Boxtel (ECB). De twee andere oprichters Jan van der Weijden en Siep Schukken (rechts) kijken toe. (Foto: Peter de Koning).

De aula van het Jacob-Roelandslyceum was woensdagavond het decor voor de officiële oprichting van  de Energie Coöperatie Boxtel (ECB). Onder toeziend oog van notaris Monique van ’t Hooft ondertekenden de initiatiefnemers Marc Verbeeten, Siep Schukken en Jan van der Weijden de oprichtingsakte.

Het drietal geeft als interim-bestuurders voorlopig leiding aan de coöperatie tot een definitief bestuur is gekozen. ,,Het hoogste orgaan, de algemene ledenvergadering, wordt in een later stadium gevormd, net als de raad van toezicht”, liet Verbeeten weten.

Verbeeten, die  sinds mei als voorzitter de ECB-kerngroep aanvoert, had op een grotere opkomst gehoopt. ,,Tijdens een informatieavond in juni was het veel drukker. Ons doel is dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten bij de coöperatie. Hoe groter de groep, hoe meer voordeel er te halen valt. Overigens moeten de bijna driehonderd mensen die zich al via de website hadden aangemeld, zich opnieuw aanmelden omdat de onderneming nu pas officieel is opgericht.”

De Energie Coöperatie Boxtel heeft als doel om betaalbare, eigen en duurzame energie mogelijk te maken in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Het is de bedoeling om gezamenlijk groene stroom in te kopen en groen gas. Tegen een betaalbare en lagere prijs dan de grote energiebedrijven in rekening brengen.     

 

 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Toverboom TopSlank Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel EmielTechniek buisman optiek Remax-optimus Podium Boxtel Geld en Makelaardij